3

Så här sitter han. 26 år och med ett nikotinbehov så stort att han har svårt att koncentrera sig på föreläsningen. Han drar handen genom håret och gör ett nytt försök att lyssna på vad den nervösa, unga hondoktoranden har att säga. Med ett darrande finger försöker hon visa på overheadblad vad hon menar.
- Varma strömmar drar fram här och går så här, och runt och kommer fram där ungefär och så. Ja, nu ser ni vad jag menar med fenomenalt spännande! Ha, ha. Ja. Jo. Men i alla fall så kommer de kalla strömmarna här och bla, bla, bla...
"Varför har vi henne just idag" funderar han och tittar frånvarande på hennes ryckiga gestikulerande. Som en nervös giraff står hon framför dem och kollar då och då med glasartad blick på dem. "Gud, jag behöver en cigg" tänker han. Han suckar ljudligare än avsett och får hondoktoranden att hoppa till. Han försöker ge henne ett leende för att hon ska förstå att han inte tycker att hon är tråkig, utan att han bara är allmänt trött. Resultatet blir att hondoktoranden rodnar och tycks tro att han flirtar med henne. "Det var då själve den" muttrar han lågt och blundar. I hans huvud börjar cigaretter dansa can-can till gamla Roxette-låtar. Han inser att han nog har sovit för lite. Förtvivlat börjar han tänka på anledningen till varför han slutade både röka och snusa. Barnen. F*n.


Kommentarer
Postat av: Micke

Har förstått att du har en sekreterare, tänkte väl det. Ha det bra allihop!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback